Maarten Heikens en Anca van der Elsken nemen afscheid van speelgoedwinkel Poppedijn. Dit is hun ‘laatste sinterklaas’.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Heikens en Anca van der Elsken nemen afscheid van speelgoedwinkel Poppedijn. Dit is hun ‘laatste sinterklaas’. © Fred Leeflang

Snel cadeautje halen bij speelgoedwinkel Poppedijn; na Kerst houden Maarten en Anca het voor gezien

Als na het weekend Sinterklaas heeft plaatsgemaakt voor de Kerst veranderen Anca en Maarten nog één keer de etalage van hun speelgoedwinkel Poppedijn. Na 38 jaar stopt het echtpaar ermee. ,,Dat we een opvolger hebben gevonden, zien we als een bekroning op ons werk.”

 1. Verzet eredoctoraat Timmermans fel, maar niet uniek: Hirsi Ali, prins Filip, Beatrix en vrouw dictator gingen hem voor
  PREMIUM
  Vraag bij het nieuws

  Verzet eredocto­raat Timmermans fel, maar niet uniek: Hirsi Ali, prins Filip, Beatrix en vrouw dictator gingen hem voor

  Frans Timmermans kreeg vrijdag tóch een eredoctoraat uitgereikt van de TU Delft. De universiteit onderscheidde de vicevoorzitter van de Europese Commissie vanwege zijn sociaal-maatschappelijke prestaties rondom energietransitie. Deze toekenning was op zijn zachts gezegd omstreden; er waren 23.000 handtekeningen tegen de benoeming en boze boeren protesteerden met tractoren bij de universiteit. Controverse over eredoctoraten is echter zeker niet uniek.
 2. Hoe de zwoegende Haagse bakker Anton met zijn croissants multimiljonair werd
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  Hoe de zwoegende Haagse bakker Anton met zijn croissants multimiljo­nair werd

  Anton Hessing was de oudste in een vermaarde banketbakkersfamilie. Hij groeide, met twee broers en vier zussen, op in de bakkerij aan de Koningin Wilhelminalaan in Voorburg. Op zijn 14de ging hij van school om in de praktijk door zijn vader tot banketbakker te worden opgeleid. Deze keer in de rubriek Van Wieg Tot Graf het levensverhaal van: Anton Hessing (27 november 1936 – 15 december 2021).

In samenwerking met indebuurt Delft