Volledig scherm
Ter illustratie © Thinkstock

SP wil dat gemeente zelf ‘woningbedrijf’ opricht

De gemeente Delft moet zelf een woningorganisatie oprichten, die vervolgens betaalbare woningen gaat bouwen. De huur van deze huizen moet tussen de 400 en 950 euro per maand zijn. Dat stelt de SP voor. Donderdag spreekt de gemeenteraad zich uit over het voorstel.

De Delftse socialisten verwijzen hierbij naar de roep om meer betaalbare huurwoningen in onder andere het Heilige Land en de Bomenwijk. ,,Daar worden sociale huurwoningen gesloopt. En er komen er minder voor terug”, schetst fractievoorzitter Lieke van Rossum.

Zij vindt zelfs dat de gemeente op deze manier ‘de bevolkingssamenstelling van Delft laat veranderen’. ,,In de praktijk betekent het namelijk dat mensen noodgedwongen de stad uit moeten.” Volgens haar spreekt de partij regelmatig met mensen die op deze manier zijn verhuisd naar Zoetermeer of Almere.

De SP vindt dat de bestaande woningcorporaties niet genoeg bouwen en alleen maar duurdere woningen willen neerzetten. Ze vindt dat de gemeente daarom ‘de nek moet uitsteken’ om iets te doen aan het tekort aan betaalbare woningen.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft