Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Koen Suyk

SP wil helderheid over megaschool Tanthof

Geruchten over de komst van een megaschool bij de keerlus van tramlijn 1 in Tanthof houden de gemoederen in die wijk bezig. Alhoewel er nu nog slechts sprake is van een onderzoeksperiode, vreest Marjon Kok van de SP een ‘Prinsenhof-effect'. 

Ze doelt daarbij op de openheid van communiceren vanuit de gemeente Delft, die in SP-ogen te wensen overlaat. ,,Afgelopen zomer is er een rondleiding door het Tanthof georganiseerd door Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft. Daar is toen onder meer gesproken over de zogenaamde scholenschuif waarbij de zes basisscholen uit Tanthof naar  één locatie worden verplaatst. 

  1. Haagse touroperator: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’
    PREMIUM
    Vaarwel Britten

    Haagse touropera­tor: ‘Als de brexit doorgaat en het pond stijgt, dan hebben we geluk’

    Precies op 29 maart, aanvankelijk de dag van de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, vertrekt bij het Haagse touringcarbedrijf KJ Tours een bus vol mensen naar Londen. Alhoewel de trip naar de Engelse hoofdstad van een maand later al is volgeboekt en die van 29 maart niet, heeft eigenaar Kris Jhagroe geen moment getwijfeld over reizen op de dag van de brexit. ,,Waarom zou ik voor een andere datum gaan? We zullen er geen hinder van ondervinden.''

In samenwerking met indebuurt Delft