Volledig scherm
Winanda de la Rambelje van Wildopvang Delft © Baas Herman

SP wil helderheid over wildopvang: ‘Steeds meer partijen onrustig’

De dreigende sluiting van de Wildopvang Delft maakt steeds meer partijen onrustig. Niet alleen in Delft wordt met de nodige zorg naar de ontwikkelingen gekeken, ook in Schiedam - waar de Wildopvang Delft opereert - klinkt bezorgdheid. 

‘Het wegvallen van de opvang zal een negatief effect hebben op het dierenwelzijn in Schiedam. Minder dieren zullen de zorg krijgen die ze nodig hebben en de dieren die dat nog wel krijgen, zullen over langere afstanden vervoerd moeten worden’, aldus een woordvoerder van de wildopvang aldaar.

In Delft is SP-raadslid Boris Duijff in de pen geklommen. Hij wil namens zijn fractie van b en w weten hoe de wildopvang-vork exact in de steelt steekt. ‘Tot nu toe lijkt de wildopvang door individueel initiatief financieel overeind gehouden te zijn', zegt hij. ‘Vanuit de gemeente Delft en andere gemeenten subsidie krijgen blijkt haast onmogelijk te zijn; niemand wil de verantwoordelijkheid nemen voor de wettelijke zorgplicht voor dieren. Terwijl er veel gebruik wordt gemaakt van de wildopvang.’ 

Financiële ondersteuning

Duijff wil weten of de gemeente Delft inmiddels met Wildopvang Delft in gesprek is over de financiële problemen. En of ze plannen heeft voor financiële ondersteuning. ‘Anders kan het zomaar gebeuren dat deze belangrijke regionale voorziening plotsklaps wegvalt’, zegt  Duijff. 

‘Wij willen ook weten of de gemeente Delft op zoek wil gaan naar structurele financiële steun voor de Wildopvang Delft. Dat kan uit de eigen financiële middelen, maar ook uit de financiële middelen van lokale en regionale overheidsorganen zoals nabije gemeenten, Metropoolregio en provincie.’

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft