Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Spelen, bewegen en ontmoeten belangrijk voor speelruimte in Pijnacker-Nootdorp

Spelen, bewegen en ontmoeten. Dat zijn de drie hoofddoelen van het nieuwe plan rondom speelruimte in Pijnacker-Nootdorp. Het zogeheten Speelruimteplan (2019-2022) is daarnaast ook bedoeld om de kwaliteit en bereikbaarheid van speelplaatsen te verbeteren.

Voldoende ruimte om buiten te spelen, met een centrale ligging en genoeg uitdaging voor kinderen van verschillende leeftijden. En die uitdaging wordt gegeven door speeltoestellen, aangepast op leeftijd, waarmee op meerdere manieren kan worden gespeeld. Ook worden de speelplekken 'groener' gemaakt en gebouwd met natuurlijke materialen. 'Dit zorgt voor een speelomgeving die de creativiteit stimuleert', zo schrijft de gemeente in haar plan. 'Met makkelijk toegankelijke en uitdagende speelplekken stimuleren we kinderen op een leuke manier om te bewegen'.

Aan de volwassenen is ook gedacht. Zo zijn de openbare sportplekken, zoals de workout-plek in de Oude Polder, niet meer uit het straatbeeld te denken. Ook deze zullen worden uitgebreid. Voor meer informatie of vragen over het speelplan: e.jense@pijnacker-nootdorp.nl

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft