Huisartsen Vincent Kip (links) en Steven Lemmens zijn druk bezig bij SV Den Hoorn om te kijken of daar een extra huisartsenpost kan worden gerealiseerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisartsen Vincent Kip (links) en Steven Lemmens zijn druk bezig bij SV Den Hoorn om te kijken of daar een extra huisartsenpost kan worden gerealiseerd. © Fred Leeflang

Sportpark Den Hoorn ingericht als extra huisartsenpost voor patiënten

In de strijd tegen het coronavirus heeft SV Den Hoorn een eigen bijdrage geleverd. Op het sportpark van de voetbalcub aan de Zuidhoornseweg komt een tijdelijke huisartsenpost (HAP) voor mensen die (mogelijk) met het coronavirus zijn besmet.

SV Den Hoorn-voorzitter Frank van Mil is blij dat zijn club iets goeds kan doen tijdens de coronacrisis. ,,De noodkreet kwam vanuit de huisartsenposten, moet ik eerlijk zeggen. Als we het zelf hadden kunnen bedenken, dan hadden we het gedaan. Dit is puur uit noodzaak gedaan, na overleg met het Rode Kruis, het Reinier de Graaf ziekenhuis en de huisartsenposten van Delft, Midden-Delfland, Westland, Oostland en Hoek van Holland. Wij liggen als sportclub natuurlijk erg gunstig ten opzichte van het ziekenhuis: de ambulances kunnen hier in twee minuten zijn”, vertelt hij aan de telefoon. ,,Bovendien blijkt de inrichting van de benedenverdieping van ons complex qua looprichtingen en afgescheiden ruimtes ook nog eens positief te zijn; er hoeven weinig aanpassingen te worden gedaan om een tijdelijke extra HAP te realiseren. En dat is mooi natuurlijk. We zijn als club blij dat we op op deze manier ons steentje kunnen bijdragen in deze moeilijke tijd.”

In samenwerking met indebuurt Delft