Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Sportraad veegt vloer aan met gemeentebeleid

De Sportraad in Pijnacker-Nootdorp levert forse kritiek op het gemeentelijke sportbeleid. De raad vindt dat de gemeente ‘weinig durf en ambitie toont’ en ‘niet de noodzakelijke investeringen pleegt’.

‘De laatste conceptnota Sport en Bewegen Pijnacker-Nootdorp 2017-2020 is er één zonder ambitie, die de noodzakelijke investeringen in sport mist. De Sportraad stemt dan ook niet in met dat concept. Zij stelt een ander pad naar succes voor’, stelt secretaris Joop van Eijk namens het bestuur in een woedende brief aan de gemeente.

Volgens de Sportraad wordt door de gemeente al jaren te weinig gedaan op sportgebied. Van Eijk: ‘De nota mist nog steeds de noodzakelijke investeringen voor de sportverenigingen in onze gemeente. De Sportraad heeft hier keer op keer op aangedrongen. De wethouder kan of wil op dit punt echter geen visie en ambitie in de nota tonen. Daarmee zet hij een toekomstbestendige en vitale gemeente met sterke sportverenigingen op het spel’.

Speerpuntenplan

De Sportraad benadrukt dat ­Pijnacker-Nootdorp een gezonde gemeente is met 22.000 sporters, en ‘die moeten worden gekoesterd’. Van Eijk in de brief: ‘Dat betekent dat de continuïteit van de verenigingen moet worden gewaarborgd. Dat doe je door te investeren. Deze nota doet dat niet. In maart van dit jaar heeft de Sportraad het college en de raad al laten weten dat de conceptnota die er op dat moment lag, onvoldoende concrete voorstellen bevatte’.

De Sportraad heeft vervolgens, met medewerking van de verschillende sportclubs een zogenoemd speerpuntenplan opgesteld. Dat leidde in mei tot een concept waarmee de Sportraad kon instemmen. Van Eijk: ‘De versie van de nota die de gemeente nu echter heeft aangeleverd, is wederom onvoldoende concreet en bevat nagenoeg geen van deze belangrijke speerpunten’.

De gemeente reageert ‘ontstemd’ op de kritiek van de raad. 

In samenwerking met indebuurt Delft