Volledig scherm
PREMIUM
Bas Pronk van Fit20 met zijn boek 'Verander' © Fred Leeflang

Sportverslaggever jaagt droom achterna en wordt fitnessgoeroe

Veel mensen dromen er wel eens van. Iets heel anders gaan doen, compleet het roer omgooien. Pijnackernaar Bas Pronk (37) deed het zo’n vier jaar geleden. Hij gaf zijn carrière in de journalistiek en communicatie op en opende een sportstudio. Inmiddels heeft hij de tweede geopend. Hij schreef er het boek ‘Verander’ over, dat deze week verschijnt.

,,Iedereen verklaarde me voor gek”, vertelt Pronk. ,,Ik had een droombaan. Op mijn achtste wist ik al dat ik sportjournalist wilde worden en op mijn 21ste zat ik bij Johan Derksen op de redactie van Voetbal International”. 

En dat was nog niet alles, hij dook ook nog eens in een sportconcept waar velen sceptisch over zijn, dus hij heeft het nodige commentaar gekregen: ,,Ik ben franchisenemer bij Fit20”, legt hij uit: ,,Dat is een concept waarbij je 20 minuten per week traint en toch spieren opbouwt. Het idee is dat je de bewegingen op de apparaten zo langzaam uitvoert dat je spieren eigenlijk net even iets te ver gaan. Je redt dat omdat er continu iemand naast je staat, die je aanmoedigt. Daardoor ontstaan in de spier kleine haarscheurtjes, waarvan de spier eerst moet herstellen en zich vervolgens gaat wapenen, waardoor deze na ongeveer een week, als je weer gaat trainen telkens ietsje sterker is. Zo word je fitter en gezonder.” 

Zijn eerste studio is in Rotterdam Overschie en die was zo succesvol, dat hij inmiddels een tweede heeft geopend in Rhoon.

Pronk, die ook fanatiek wielrenner is, schreef eerder het boek  ‘Obsessie’. het ging over zijn obsessie om een gouden medaille te halen op de Marmotte, een wielerkoers in Frankrijk. 

  1. Delftse Syriëganger Hafida (27): 'Ik zal iedere straf aanvaarden’
    PREMIUM

    Delftse Syriëgan­ger Hafida (27): 'Ik zal iedere straf aanvaarden’

    De Delftse Syriëganger Hafida (27) zit met haar drie jonge kinderen vast in een detentiekamp in Syrië en wil dolgraag naar huis. De politiek is verdeeld en ook experts zijn er nog niet over uit wat er met de tientallen Syriëgangers moet gebeuren. Ondertussen verslechtert de situatie met de dag. Vanuit detentiekamp Al Roj is Hafida bereid haar verhaal te doen. ,,Er zijn onmenselijke dingen in het kalifaat gebeurd.''

In samenwerking met indebuurt Delft