Volledig scherm
Staatssecretaris Paul Blokhuis op bezoek bij Reinier de Graaf ziekenhuis Delft © Reinier de Graaf Ziekenhuis Delft

Staatssecretaris Blokhuis bezoekt
polikliniek Jeugd en Alcohol

Staatssecretaris Paul Blokhuis van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezocht gisteren de Polikliniek Jeugd en Alcohol in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hij werd ontvangen door directeur Carina Hilders en kinderarts dr. Nico van der Lely.

Tijdens zijn bezoek werd Blokhuis op de hoogte gebracht van de alcoholproblematiek bij tieners. Uit onderzoek van het Nederlands Signaleringscentrum Kindergeneeskunde bleek dat het aantal kinderen dat in 2017 opgenomen werd met een alcoholvergiftiging met bijna 10 procent is gestegen ten opzichte van 2016.

Voorlichting

Ook werd er gesproken over het belang van voorlichting om het probleem aan te pakken. De bestrijding van het alcoholgebruik door jongeren wordt opgenomen in het Nationaal Preventieakkoord, waarin verschillende maatregelen zijn vastgelegd om gezondheidsproblemen aan te pakken. 

De polikliniek Jeugd en Alcohol van Reinier de Graaf werd in 2006 mede opgericht door Van der Lely. De kinderarts behandelde meerdere jongeren van 11 tot 18 jaar behandelen als gevolg van drankmisbruik. 

In samenwerking met indebuurt Delft