Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © anp

Stadsbelangen: ‘Beleid verkamering lijkt ons wassen neus’

Twee jaar na de invoering van een vergunningplicht voor verkamering bij de verkoop van woningen boven de 265.040 euro is er nog bitter weinig verbeterd. 

Dat vindt althans de fractie van Stadsbelangen. ,,Er verhuizen nog steeds regelmatig mensen omdat hun straat wordt overspoeld door studenten. Dat kost ze veel geld omdat hun huizen door de overlast minder waard zijn geworden”, zegt Harry van Adrichem.

Geld verdienen

,,De maatregel die in 2017 is genomen blijkt niet te werken. Wij zien dat mensen die graag geld verdienen aan studentenhuisvesting nieuwe mogelijkheden hebben gevonden, die de gemeente blijkbaar niet heeft voorzien.”

Van Adrichem: ,,Het lijkt erop dat het verkameren is ingeruild voor het maken van woonunits en appartementen, waardoor in feite het probleem van overlast door verkamering niet wordt opgelost. Wij willen van b en w weten welke maatregelen het gaat nemen.’’

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Toch geen kiss and ride-zone in Koningshof

    Toch geen kiss and ride-zone in Koningshof

    De gemeente laat het plan om een rondweg rondom sporthal Het Baken aan te leggen, die gebruikt kan worden als kiss and ride-zone, varen. Dit is het resultaat van veel weerstand van de bewonersvereniging Koningshof en omwonenden. Zij zijn van mening dat dit ouders stimuleert om kinderen met de auto naar school te brengen, in plaats van met de fiets. Daarnaast zou het fiets- en voetgangersverkeer moeilijk te scheiden zijn van de autoweg, waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat.

In samenwerking met indebuurt Delft