Volledig scherm
Bram Stoop, Stadsbelangen Delft © AD

Stadsbelangen Delft: ‘College wast handen in onschuld’

Stadsbelangen Delft vindt dat het college van b en w in de zaak rond de ‘foute belastingadviseur’ Sjoerd S. haar verantwoordelijkheid ontloopt. ,,Wij hebben vragen gesteld en maken uit de antwoorden op dat het college met de kwestie in de maag zit en de handen in onschuld wast”, aldus Bram Stoop op de website van Stadsbelangen. 

,,Je kunt moeilijk volhouden dat deze meneer, destijds door GroenLinks-wethouder Bolten als ‘de Delftse Robin Hood’ binnengehaald, niets met de gemeente te maken heeft gehad. Cliënten meldden zich in een gebouw van de gemeente, meneer S. gebruikte een ruimte van de gemeente, had een mailadres van de gemeente en gebruikte briefpapier van de gemeente. Ook na 2013, volgens informatie waarover onze fractie beschikt. Dan kun je als college niet doen alsof je er niets mee te maken hebt.”

Klacht

Het is volgens Stoop ‘volstrekt logisch’ dat cliënten het beeld hadden dat zij werden geholpen door een medewerker van de gemeente Delft. Hij stelt verder: ,,Er zou maar één klacht van een cliënt zijn ontvangen. Tijdens de behandeling van deze klacht eind 2017 heeft het college beloofd dat er een meldpunt voor andere gedupeerde cliënten zou worden ingericht. Onze fractie heeft dit centrale meldpunt niet aangetroffen op de site van de gemeente.”

De betreffende cliënt wilde volgens Stoop ook een zwartboek aanbieden, waarin diverse klachten van verschillende cliënten staan van Sjoerd S. ,,Het college wilde het zwartboek niet in ontvangst nemen. Dat heet wegkijken. Als je niets officieels in handen hebt, hoef je er immers ook niets mee te doen. Een zwakke strategie van het college.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft