Volledig scherm
Het Stanislascollege in Delft. © Google Streetview

Stanislascollege inspireert Belgische directeuren

Directeuren van 37 GO!-scholen in België hebben het Delftse Stanislascollege aan de Krakeelpolderweg bezocht. De directeuren willen een overgang mogelijk maken naar meer ‘leerlinggestuurd’ onderwijs. Via platform 2020 kwamen zij bij het Stanislascollege in Delft terecht.

Platform 2020 is een initiatief van scholen die het onderwijs (willen) inrichten ‘op een manier die leerlingen het beste voorbereidt op een succesvolle toekomst’, zo staat het doel omschreven. Eén van de gasten was Kris van Huynegem. Hij ondersteunt de directies van de GO!-scholen in de ontwikkeling en verandering.

,,Wat mij direct opvalt is de rust in de school en de betrokkenheid van de leerlingen en docenten. Er is veel differentiatie in de klas. De leerlingen volgen de vakken op de niveaus die hen uitdagen. Ook doen ze op verschillende niveaus eindexamen. Dat zien we in België nog bijna niet, maar dat is een mooi doel voor de toekomst. Het Stanislascollege is een prima voorbeeld van hoe je met een goed idee en gemotiveerde medewerkers iets heel moois neer kan zetten. De situatie in Delft heeft mij geïnspireerd.’’

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft