Station Delft weer vrijgegeven na verdachte situatie: Ook dienstregeling weer op gang

Update/videoAgenten met getrokken wapens in kogelwerende vesten zorgden vrijdagmiddag voor veel consternatie in en rond het station van Delft. Bij de politie was een melding binnengekomen van een ‘verdacht iemand, mogelijk gewapend’ op het station. 

 ,,We hebben naar deze persoon gezocht, maar niks gevonden. De zaak is verder onderzocht. ,,Maar daar is niks uitgekomen”, aldus een politiewoordvoerder.

De politie rukte wel direct met veel voertuigen uit richting station. Geschrokken getuigen meldden dat er ook enkele bussen op het Stationsplein zijn doorzocht door bewapende agenten. Ook in het station is bijna een uur lang intensief gezocht naar de verdachte. Dat gebeurde door politiemensen gekleed in steek- en kogelwerende vesten.

Artikel gaat verder onder foto.

Volledig scherm
De politie bij station Delft. © Regio15

Klopjacht

Het station was tijdens deze klopjacht hermetisch afgesloten, reizigers mochten er niet meer in. Ook het treinverkeer tussen Rotterdam, Den Haag en Leiden lag tijdens de Delftse politie-actie even stil. Treinreizigers liepen hierdoor een vertraging op van ongeveer een uur.

Rond 13.30 uur werd het Delftse station weer vrijgegeven en werd de dienstregeling van de NS ook hervat. 

In samenwerking met indebuurt Delft