Volledig scherm
Tim Houter en Marleen van de Kerkhof bij de 30 meter lange testfaciliteit van de hyperloop, die er al staat bij de TU. © REUTERS

Steun Tweede Kamer voor Delftse hyperloop

Er is unanieme steun in de Tweede Kamer voor het zoeken naar investeerders om het Delftse bedrijf Hardt Hyperloop te helpen om een testfaciliteit in de Flevopolder te realiseren. Kosten: 120 miljoen euro.

,,De motie van D66-Kamerlid Rob Jetten is unaniem aangenomen. Daarin wordt de regering opgedragen om, in samenwerking met Hardt Hyperloop en andere partijen de financiering van een hoge snelheidstestfaciliteit voor de hyperloop te onderzoeken'', legt Marleen van de Kerkhof, woordvoerster van Hardt Hyperloop uit.

De start-up van de TU Delft krijgt dus landelijke, politieke steun om het razendsnelle vervoersysteem te ontwikkelen. Met de hyperloop moeten passagiers en goederen met snelheden tot 1200 kilometer per uur door een vacuüm gezogen buis reizen. ,,Niet alleen de politiek, maar ook het Nederlandse bedrijfsleven wil werk maken van een hoge snelheidstestfaciliteit'', weet Van de Kerkhof.

Ook teamleider Tim Houter van Hardt Hyperloop vindt het een uitstekende ontwikkeling. ,,Ik vind het geweldig om te zien dat de kansen die de hyperloop biedt nu ook door de politiek worden gezien. Ik kijk ernaar uit om ook met de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat verder in gesprek te gaan over de financiering van de nieuwe testbaan", aldus Houter.

In samenwerking met indebuurt Delft