Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Stichting Leergeld presenteert aanbod voor gezinnen met smalle beurs

Met het nieuwe schooljaar op komst heeft stichting Leergeld haar nieuwe aanbod gepresenteerd, bedoeld om kinderen deel te laten nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten in Pijnacker-Nootdorp. Het aanbod richt zich op gezinnen met een smalle beurs.  

Leergeld werkt in opdracht van de gemeente. De stichting probeert sociale uitsluiting te voorkomen door ervoor te zorgen dat kinderen mee kunnen doen aan sportieve en culturele activiteiten die voor kinderen op touw worden gezet.

'Schoolspullentas'

Het aanbod is divers. Zo kunnen ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar deze maand een 'schoolspullenpas' aanvragen. Daarmee kunnen onder meer schriften, pennen, etuis, tassen, gymspullen en een rekenmachine worden aangeschaft. Kinderen kunnen ook in aanmerking komen voor een computer, een fiets of een laptop. Het aanbod is deels leeftijdsafhankelijk. 

Op de website elkkinddoetmee.nl is nadere informatie te vinden. De gemeente Pijnacker-Nootdorp is enthousiast. ,,Wij vinden het belangrijk dat elk kind meedoet,'' laat een woordvoerder weten.

In samenwerking met indebuurt Delft