Stijn Fischer heeft zijn duurzame arancello in de steigers staan. Nu is het keihard schillen richting Koningsdag.
Volledig scherm
PREMIUM
Stijn Fischer heeft zijn duurzame arancello in de steigers staan. Nu is het keihard schillen richting Koningsdag. © Daniella van Bergen

Stijn Fischer (24) tovert sinaasappelschillen om tot likeur

Lokale drankjes zijn in. Steeds meer zelfbenoemde Gargamels toveren huisbieren en -borrels uit hun keuken. Stijn Fischer doet het met sinaasappelschillen.

Stijn Fischer ziet er allerminst uit als de eeuwige plaaggeest van de Smurfen, maar toveren kan hij. De 24-jarige student psychologie, fotografie en webdesign (‘Een handige combinatie’) kreeg een paar jaar geleden een ‘Wow!-moment’ tijdens het persen van een verse jus in een Delfts café. ,,Ik bedacht me opeens hoeveel sinaasappelschillen we elke dag weggooiden. Echt bakken vol, die zomaar in de groene container verdwenen. Zonde, want juist in het oranje deel van de schil zit zoveel smaak! Daar moest iets mee kunnen, vond ik.”

In samenwerking met indebuurt Delft