Volledig scherm
PREMIUM
Zeven vrouwen gaan aan de slag in het pand van de stichting Kijk Haar! © Fred Leeflang

Stippen toveren op de horizon voor 50-plussers

Werkgevers zijn huiverig voor 'oudjes'. Maar zit je lekker in je velletje, werk je zó twintig uur per dag op je vijftigste. Kijk Haar! stoomt je klaar.

In het rijksmonument waar vroeger de Vrije Academie zat, vindt stichting Kijk Haar! een gedroomde werkplek. Initiator Patty Knoops (60) is meteen verkocht. ,,Toen ik erheen ging met teamlid Sophie de Haan zei ik op voorhand: dit nemen we. Een prachtig karakteristiek gebouw met gietijzeren balustrade en royale binnenplaats." De hoge ruimte met veel ramen en witte muren vol blauwe stippen zorgde voor een perfecte match.

Voor vele vrouwen verscheen sinds de oprichting van Kijk Haar! die spreekwoordelijke stip aan de horizon. ,,Er zijn zelfs vrouwen die bij ons drie centimeter groeiden. Ze staan weer in hun kracht en stralen." Kijk Haar! biedt hoger opgeleide vrouwen die om wat voor reden hun baan verloren of in de bijstand terechtkwamen, perspectief en kansen. Rond een 6-weekse cursus, evenementen, trainingen en netwerkwandelingen groeit een gemeenschap.

In samenwerking met indebuurt Delft