Volledig scherm
© Thinkstock

‘Straatverlichting moet beter!’

Met het terugzetten van de klok zijn de donkere dagen in Delft weer begonnen. Dat betekent onder andere: zorgen dat de verlichting in de openbare ruimte op orde is. En juist daar wringt op verschillende plaatsen de schoen, constateert Jolanda Gaal van Onafhankelijk Delft. 

Zij meldt dat het in Delft ‘op zijn zachtst gezegd beter kan met de straatverlichting’. ,,Een paar weken geleden waren er problemen met de straatverlichting in de Paxlaan”, herinnert zij zich. ,,En recent was het weer mis in de Van Bleyswijckstraat en op de Paardenmarkt. Ik heb daar melding van gemaakt en toen werd het snel opgelost, maar ik vraag me af of dat allemaal toeval is, die problemen met de lantaarns.”

Gaal gaat daarover vragen stellen aan het college van b en w. ,,Ik vind dit langzamerhand een beetje vreemd. Waarom is op steeds wisselende plekken de straatverlichting uit? Zou er soms sprake zijn van sabotage? Of zit er op een cruciale plek iemand die zijn werk niet goed doet? Ik constateer in elk geval dat die donkere plekken de veiligheid niet ten goede komen.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft