Studenten laten hun ‘maanlanders’ neerkletteren op de Markt in Delft

VideoDe Marktlanders hebben allemaal vier wielen en ze kunnen tegen een stootje. Op de Markt in Delft kwamen tachtig deelnemende studententeams woensdag echter met onderling totaal verschillende ontwerpen voor zo’n voertuig op de proppen.    

De vijfhonderd studenten Werktuigbouwkunde van de TU Delft stonden tijdens de ontwerpwedstrijd voor de uitdaging om een  voertuig te bouwen dat nog steeds  functioneert nadat het vanaf tafelhoogte op de harde straatstenen van het plein is gekletterd. De Marktlanders moesten vervolgens drie meter verder een object lossen met een gewicht van bijna een kilo. Tot hun vreugde slaagden veel teams in de opdracht. 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
De Marktlanders in Delft © Foto AD
 1. Joost is rietdekker: 'Als het felle geel eraf is, dan is zo'n dak echt een plaatje'
  PREMIUM
  Vak Apart

  Joost is rietdekker: 'Als het felle geel eraf is, dan is zo'n dak echt een plaatje'

  Joost Juffermans is een boerenzoon uit Stompwijk dat tussen Leidschendam en Zoetermeer in ligt. Hij zou de vijfde generatie op de boerderij uit 1610 worden, maar met veertig koeien zag zijn vader Kees (72) geen toekomst voor zijn zoon in het boerenbedrijf. ,,Je hebt tegenwoordig 150 koeien nodig om een gezin te kunnen bekostigen", zegt de boer in de keuken van de boerderij waar nu ook een rietdekkersbedrijf gevestigd is.
 2. TU Delft gaat voor een miljoen euro uit Silicon Valley met grote drone
  Video

  TU Delft gaat voor een miljoen euro uit Silicon Valley met grote drone

  Silverwing, een studententeam van de TU Delft, heeft gistermiddag in het Airborne Siemens Fieldlab aan de Laan van Ypenburg in Den Haag hun in het geheim ontwikkelde vliegtuigje onthuld en gedemonstreerd. Met heet eenpersoons elektrisch vliegtuigje neemt Silverwing deel aan de Boeing Gofly-competitie. De finale hiervan is op 29 februari 2020 in Silicon Valley in Amerika. De winnaar van de competitie krijgt één miljoen dollar.

In samenwerking met indebuurt Delft