Volledig scherm
De Vlamingstraat © Till Behne

Studenten wonen legaal in pand aan Vlamingstraat

Het pand aan de Delftse Vlamingstraat 43-45 is legaal verbouwd voor onder meer studentenhuisvesting. De eigenaren houden zich aan de Hospitaregeling.

Belangenvereniging Binnenstad Noord had de gemeente Delft in november vorig jaar een verzoek tot handhaving gestuurd omdat het volgens haar ging om een ‘illegale omzetting van zelfstandige woonruimte in onzelfstandige woonruimte’. Volgens de vereniging, die zich al jaren sterk maakt om de groei van het aantal studentenhuizen in de binnenstad een halt toe te roepen, zouden vijf studenten in het pand wonen.

Op grond van het handhavingsverzoek stuurde de gemeente begin dit jaar een toezichthouder naar het pand, die ontdekte dat er twee woningen van zijn gemaakt. Het pand Vlamingstraat 43 wordt bewoond door de eigenaar en één huurder, terwijl de Vlamingstraat 45 wordt bewoond door de eigenaar en twee huurders. Daarmee voldoen beide panden aan de zogeheten Hospitaregeling: een persoon die minstens voor vijftig procent eigenaar van een woning is en er zelf woont, mag maximaal twee andere kamers verhuren.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft