Volledig scherm
Erwin Beijersbergen (l) en Rob Kramer verzorgen een zomer met muziek. © Foto Kramer's Muziekschool

Summer Special maakt de zomer spannend in Café Phoenix

Liefhebbers van lekkere muziek in een ongedwongen ambiance hebben deze zomer een nieuwe hang-out. Drummer Rob Kramer en gitarist/bassist Erwin Beijersbergen ontvangen verschillende muzikale zomergasten in Café Phoenix aan de Nieuwe Langendijk. 

,,Onze eerste gast is Wim Ninaber, een geweldige saxofonist én een ontzettend aardige man bovendien", blikt Rob Kramer vooruit naar de aftrap op zondag 2 juni. Hij voorziet een maandelijks muziekfeestje. Kramer en Beijersbergen halen elke maand een andere Delftse muzikant naar de Nieuwe Langendijk. ,,Ik ga je nu nog niet verklappen wie de volgende zijn”, lacht de drummer. ,,Maar geloof me: er loopt in Delft heel wat talent rond. Het wordt elke maand dus een avontuur. Lekker jammen zonder repeteren. te gek, man!”

Voor het geld doet Kramer het niet. Hij en Erwin Beijersbergen doen het in de eerste plaats voor hun plezier. ,,Iedereen mag gratis binnenlopen en lekker luisteren. Biertje erbij, minimalistisch sfeertje, ik kijk er echt naar uit.”

Soepeltjes

Het idee is ontstaan doordat het tweetal geregeld samen spelen. Omdat in de zomermaanden veel dingen stil liggen, vonden ze het een goed plan om deze serie te organiseren. ,,Het is voor mij nu al een feest. Samen spelen met Erwin is fantastisch. Ik ken weinig mensen die zo'n goed ‘oor’ hebben voor allerlei verschillende muziekstijlen. Als hij drie tonen hoort, speelt hij soepeltjes mee. Of je het dan hebt over funk, jazz, reggae of wat dan ook, het maakt niet uit. Erwin kan alles spelen.”

De eerste Phoenix Summer Special is op zondag 2 juni van 15.00 tot 17.00 uur.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft