Volledig scherm
Lichtjesavond 2017 in de binnenstad van Delft © Fred Leeflang

Supergezellige kerstmarkten in en rondom Delft

LijstjeKramen vol met comfortfood, schattige kerstversiering en als je geluk hebt ook nog een levende kerststal: nog even en het is weer kerstmarkten-tijd! Gelukkig hoeven we het er niet met één te doen, want in en rondom Delft barst het van de kerstmarkten. Onze partner Indebuurt Delft zet de zeven leukste markten op een rijtje.

Lichtpuntjes Vrijenban Wippolder

Op het terrein van het Historisch Joris wordt op woensdag 12 december de Lichtpuntjes kerstmarkt georganiseerd. Er is muziek, glühwein en lekkere hapjes en je kunt rondsnuffelen tussen de kraampjes met curiosa.
Wiewatwaar: woensdag 12 december van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Kerstival

Op de Hippolytusbuurt bij ‘t Postkantoor brast net voor kerst het Kerstival los. Geen klassieke kerstmarkt met kraampjes, maar eentje voor de feestende kerstganger. Op maandag 24 december staat het daar vol foodtrucs, zijn er dj's en bandjes én kun je jezelf alvast moed indrinken voor je kerstdiners met een lekkere cocktail. Het feestje is om 00.00 uur afgelopen, zodat je de volgende ochtend weer fris aan ‘t kerstontbijt zit. 
Wiewatwaar: Maandag 24 december om 18.00 uur tot 00.00 uur. Kaartje kost 10 euro.

Lichtjesavond

Oké, Lichtjesavond is natuurlijk eigenlijk veel méér dan een kerstmarkt. Maar omdat er zoveel leuke kraampjes te vinden zijn, kunnen we deze niet overslaan in dit lijstje. De kraampjes met heerlijk eten, handgemaakte spulletjes en leuke kerstcadeautjes vind je door de hele binnenstad. Vooral op het Doelenplein, op de Markt en op de Buitenwatersloot vind je er veel.
Wiewatwaar: Dinsdag 11 december vanaf het einde van de middag tot ongeveer 23.00 uur.

Van Foreestplein

Het Van Foreestplein wordt op vrijdag 14 december geheel gehuld in kerstsferen. Er is een kerststal, een heleboel kraampjes en je kan er heerlijke kerstlekkerijen eten. Dit jaar is er ook een loterij voor het goede doel. Dat is dit jaar het Alzheimer Café Delft. 
Wiewatwaar: Vrijdag 14 december van 15.00 uur tot 21.00 uur.

Den Hoorn

Voordat de kerstdagen losbarsten kan je de kerstmarkt in Den Hoorn bezoeken. Op vrijdag 14 december staat het centrum van dit dorp vol gezellige kramen. Goed voor last-minute kerstcadeaus, mooie kerstoutfits voor het hele gezin, lekkere hapjes of delicatessen voor tijdens het kerstdiner.
Wiewatwaar: Vrijdag 14 december van 16.00 tot 21.00 uur.

Pijnacker

Als je van kerstlichtjes, winters eten en gezelligheid houdt, moet je op zaterdag 15 december 2018 echt even naar het centrum van Pijnacker. Daar wordt een fijne kerstmarkt gehouden op en rondom de Romme Singel. Je vindt er kraampjes met allerlei leuke kerstcadeaus en er zijn activiteiten voor kinderen.
Wiewatwaar: Zaterdag 15 december van 10.00 uur tot 18.00 uur rondom de Romme Singel.

Rijswijk

Op vrijdag 14 december staat het winkelcentrum in Oud Rijswijk helemaal in het teken van Dickens. Er staan kraampjes, er is eten, drinken en een spetterend optreden van een balletgroep. Om 19.00 uur ontsteekt de burgemeester van Rijswijk de lichtjes van de kerstboom.
Wiewatwaar: Vrijdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Delft