Volledig scherm
© 't Hofland

't Hofland helemaal klaar voor nieuwe bewoners

Voormalig verzorgingshuis 't Hofland aan de Oranjelaan in Pijnacker is gerenoveerd en geschikt gemaakt voor woningen voor statushouders en andere woningzoekenden. Woensdag 30 september kunnen belangstellenden tijdens de open dag het woonproject bekijken.

't Hofland heeft zes jaar lang leeg gestaan, voordat eigenaar Pieter van Foreest met de gemeente Pijnacker-Nootdorp een overeenkomst sloot. De gemeente mag 't Hofland in ieder geval voor tien jaar gebruiken. In Pijnacker-Nootdorp is veel vraag naar sociale huurwoningen. ,,Door de komst van asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) is deze vraag nog verder toegenomen. Om extra sociale huurwoningen te creëren hebben we 't Hofland opgeknapt'', legt een woordvoerster van de gemeente uit.

De verbouwing is inmiddels afgerond. In 't Hofland zijn 64 wooneenheden gerealiseerd voor sociale verhuur: 4 appartementen voor gezinnen, 7 appartementen voor 2 personen en 53 appartementen voor alleenstaanden. Deze zijn inmiddels allemaal verhuurd: 15 aan statushouders en 49 aan lokale woningzoekenden, zo laat de gemeente weten.

Tijdens de open dag wordt 't Hofland om 11.30 uur geopend door burgemeester Francisca Ravestein. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen, er zijn kinderactiviteiten en er is eten, drinken en muziek.

In samenwerking met indebuurt Delft