Het was even schikken voor dit gezinnetje dat een wandelingetje maakte en dan ineens 5 koeien op zich af ziet komen in het Abtswoudsepark.
Volledig scherm
PREMIUM
Het was even schikken voor dit gezinnetje dat een wandelingetje maakte en dan ineens 5 koeien op zich af ziet komen in het Abtswoudsepark. © Wil Groen

Tanthof is woest: ‘Rondweg voor megaschool gaat dwars door Abtswoudsepark’

Wijkbewoners van het Delftse Tanthof zijn woest: eerst druppelden de plannen binnen om op de plek van kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof en tuin De Boterbloem een megaschool neer te zetten, nu blijkt dat er ook nog een randweg dwars door het Abtswoudsepark moet komen. ,,We laten dit niet van ons afpakken.” 

 1. Delft verandert binnenkort weer in gigantische bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’
  PREMIUM

  Delft verandert binnenkort weer in giganti­sche bouwput: ‘Zaakje rondom warmtenet stinkt’

  194 bomen en 6000 vierkante meter aan groen sneuvelen, Tanthof verandert in een lawaaierige bouwput en Delftenaren zitten straks vast aan wurgcontracten met Eneco. Dat zijn de grootste bezwaren tegen de komst van het restwarmtenet vanuit de Rotterdamse haven. Eind dit jaar begint Warmtelinq met de aanleg van het ondergrondse buizenstelsel dat restwarmte van industrie vervoert naar Den Haag. Het Rijk, de provincie en de gemeente hebben de deal al zo goed als beklonken, maar Delftenaren lijken er allesbehalve blij mee. ,,Dit zaakje stinkt.”
 2. Kinderboerderij Tanthof hekelt uitkomst onderzoek megaschool
  PREMIUM

  Kinderboer­de­rij Tanthof hekelt uitkomst onderzoek megaschool

  De vervolgstudie naar een megaschool op de plek van de kinderboerderij en kindertuin aan de Abtswoude in Tanthof is niet objectief. Conclusies zijn gebaseerd op meningen en een andere optie is niet uitgewerkt: herbouw van de scholen op hun huidige plek met daarboven seniorenwoningen. Dat stelt de Stichting Behoud Kinderboerderij en Kindertuin Tanthof naar aanleiding van de recente onderzoeksresultaten van architectenbureau Onix.

In samenwerking met indebuurt Delft