Tattoos op een deftige schaal: Schiffmacher geeft Delfts blauw een ander gezicht

videoRoyal Delft is de plek waar Willem-Alex-ander en Máxima hun koninklijke servies hebben laten maken. Het sjieke domein vol Delfts blauw biedt nu ruim baan aan Henk Schiffmacher, Neerlands bekendste tatoeage-artiest die door de elite lang werd gezien als een representant van de onderklasse.

Henk Schiffmacher ziet er de lol van in. ,,Het is hier heel deftig natuurlijk", zegt hij tijdens een wandeling over de zojuist geopende expositie. ,,Royal Delft is een heilig huis, waar in een oude traditie Delfts blauw wordt gemaakt. Vroeger had ik nooit kunnen bedenken dat ik hier mijn werk zou kunnen laten zien. Inmiddels ben ik er overigens aan gewend. Sinds enkele weken ben ik hier kind aan huis."

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Bijtende energiedrankjesdief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’
  PREMIUM

  Bijtende energie­drank­jes­dief krijgt cel- en werkstraf opgelegd: ‘Ik ging door het lint’

  Nadat hij werd gesnapt, ging dief Delano O. door het lint. De Delftenaar beet en sloeg de winkelmedewerkers van Jumbo Tanthof, die hem hadden betrapt op het stelen van energiedrankjes. De rechter veroordeelde hem tot een half jaar celstraf, waarvan tweeënhalve maand voorwaardelijk. Daarnaast kreeg de 21-jarige Delftenaar tachtig uur werkstraf en verplichte behandelingen opgelegd.

In samenwerking met indebuurt Delft