Tijdens de zogenaamde oogstdag kunnen oud-bezoekers van het te slopen zwembad aan de Clara van Sparwoudestraat nog één keer hun slag slaan: de inventaris is te koop.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de zogenaamde oogstdag kunnen oud-bezoekers van het te slopen zwembad aan de Clara van Sparwoudestraat nog één keer hun slag slaan: de inventaris is te koop. © Fred Leeflang

Tegeltjes, kleedkamerdeurtjes en duikplanken: inventaris van te slopen zwembad te koop

Het is nu echt zover: de sloopkogel gaat tegen Het Zwem- en Squashcentrum aan de Clara van Sparwoudestraat in Delft. Werknemers van aannemer Oskam nemen de afbraak van het oude zwembad op zich. Maar voor Delftenaren die er moeite mee hebben dat het gebouw tegen de vlakte gaat, is er vandaag nog één keer kans om afscheid te nemen van het bad. 

  1. Amar maakt film over wat ‘thuis’ voor hem betekent: ‘Behoorde voor het eerst tot een meerderheid’

    Amar maakt film over wat ‘thuis’ voor hem betekent: ‘Behoorde voor het eerst tot een meerder­heid’

    Hij groeide op in de Haagse Schilderswijk, maar wist van jongs af aan dat hij anders was dan de meeste Nederlanders. Zijn hele leven vraagt filmmaker Amar Somaroo zich al af wie hij nou is en wat ‘thuis’ voor hem betekent. Hij reisde de wereld af op zoek naar antwoorden en maakte daar een documentaire van: The Place I Call Home. ,,Iedereen leek daar op mij, dat gaf een prettig gevoel.”

In samenwerking met indebuurt Delft