Volledig scherm
© Jacques Zorgman

Test met bescherming van oever langs Zweth

Langs het water van de Zweth in Midden-Delfland legt het Hoogheemraadschap van Delfland nieuwe oeverbescherming aan om de Vlietlanden bij de Woudse Polder te beschermen tegen golfslag en afkalving. Dat gebeurt in samenwerking met Natuurmonumenten.

Delfland richt over een lengte van 850 meter testvakken in met verschillende soorten oever- bescherming. Samen met de Radboud Universiteit kijkt Delfland welk type oeverbescherming het beste werkt tegen golfslag door vaarverkeer.

Waterdiertjes

Ook is er aandacht voor de toename van het aantal onderwaterplanten, die belangrijk zijn voor vissen en waterdiertjes. Volgens onderzoekers van Delfland ontwikkelen onderwaterplanten zich namelijk onvoldoende in de wateren van het hoogheemraadschap in deze regio.

In de zogenoemde proefvakken in de Woudse Polder gaat Delfland kijken onder welke omstandigheden de planten het het beste doen. Met de resultaten en ervaringen van de tests wil Delfland haar voordeel doen bij het maken van keuzes voor andere locaties. Delfland legt de testvakken voor 1 maart aan.

In samenwerking met indebuurt Delft