Volledig scherm
PREMIUM
De danseressen van Chronos zijn opnieuw te zien op het festival. © Delft Fringe Festival

Theatermakers lopen warm voor Delft Fringe Festival

Het Delft Fringe Festival heeft opnieuw meer aanmeldingen van jonge theatermakers ontvangen. Voor velen is het dé manier om zich in de schijnwerpers te spelen. Morgen al is de opwarmer.

Eind mei neemt voor de achtste keer het Delft Fringe Festival de prinsenstad over. Net als bij hun grote voorbeeld - het Edinburgh International Festival - kan het publiek zich onderdompelen in een bonte stoet van kleinkunstartiesten. "Het Delft Fringe Festival heeft echt een naam!" zegt Sarah Soethoudt, een van de danseressen van Chronos. "Ze programmeren kwaliteit, maar geven jonge makers ook de kans om op te treden. Daardoor kun je een band met je publiek opbouwen en je naam.”

Het moderne dansgezelschap Chronos uit Amsterdam is zo trots als een pauw. Voor de tweede keer op een rij staan ze op het Delft Fringe Festival. Soethoudt: "Als opwarmer voor het meerdaagse festival staan we morgen al op het toneel tijdens Delft Fringe Night #14. Ook Kopland en TG Alles Valt tonen in het Rietveld Theater nogmaals hun voorstelling van vorig jaar. Of een bewerking ervan.”

Het jaarlijkse festival in Delft biedt een podium aan theatermakers met potentie. Voor deze editie kreeg de organisatie dan ook wéér meer aanmeldingen, dan voorgaande jaren. Wie voor een tweede keer wordt uitgenodigd, mag zich gelukkig prijzen. De keuze voor terugkeer van gezelschappen wordt mede bepaald door het enthousiasme van de toeschouwers.

In samenwerking met indebuurt Delft