Volledig scherm
Thrillerschrijver Jeroen Windmeijer in de mystieke Pieterskerk in Leiden. © Peter Franken

Thrillerschrijver Jeroen Windmeijer slaat andere weg in met nieuw boek De Offers

Schrijver Jeroen Windmeijer uit Pijnacker heeft de wind in de rug. Niet alleen verkopen zijn boeken goed (telkens minstens 20.000 exemplaren), deze week is er een nieuw boek van hem verschenen: De Offers. Het gaat om het eerste boek van wat volgens Windmeijer een ‘Latijns-Amerika Trilogie’ moet worden.

Jeroen Windmeijer heeft al drie historische thrillers op zijn naam staan: De Bekentenissen van Petrus, Het Paulus Labyrint en Het Pilgrims Father Complot. Met De Offers, zijn nieuwste werk, slaat hij een nieuwe richting in. ,,Als student heb ik zes maanden in een Indiaanse gemeenschap aan de oevers van het Titicacameer gewoond. De Offers is dan ook voor een belangrijk deel gebaseerd op mijn eigen herinneringen.”

De Offers gaat over een gesloten gemeenschap in de buurt van het Boliviaanse Titicacameer. Daar worden in korte tijd drie kinderen vermoord. Alles wijst erop dat ze op rituele wijze zijn omgebracht. De Nederlandse student Luc en zijn vriendin Nayra raken bij de zaak betrokken. Is de uitgestorven gewaande traditie van het kinderoffer nieuw leven ingeblazen? Wat waart er rond in de mistige toppen van de Andes? 

Planning

Na De Offers staan voor de Pijnackerse schrijver in het kader van de trilogie boeken op de planning die zich gaan afspelen in Peru en in Guatemala. Voor Windmeijer een logisch vervolg van zijn inmiddels fulltimeschrijverschap. 

,,Sinds 1 januari heb ik mijn baan als docent godsdienst opgezegd om voltijds schrijver te kunnen zijn. Ja, het gaat goed. Mijn boeken verschijnen in het Engels, Duits en Italiaans, er zijn audioboeken, Dwarsliggers, wandelingen bij mijn boeken. En de filmrechten van mijn eerste boek zijn verkocht”, stelt Windmeijer tevreden vast.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft