Volledig scherm
Winanda de la Rambelje / Wildopvang Delft e.o. © Baas Herman

Toekomst wildopvang Delft blijft onzeker

De toekomst van de Vogel- en Wildopvang Delft e.o. blijft onzeker. De in financiële nood verkerende organisatie van Winanda de la Rambelje krijgt veel sympathie, maar reddende euro’s zijn nog niet onderweg.

Vorige week legde Boris Duijff namens de SP een aantal vragen neer bij het stadsbestuur. Hij wilde onder meer weten of de gemeente Delft met de diervriendelijke organisatie in gesprek is om de aard van de problemen vast te stellen.

Het stadsbestuur geeft in zijn antwoord aan dat de problemen pas sinds 7 oktober officieel bekend zijn en dat sindsdien gesprekken worden gevoerd. Ook wilde de SP’er weten of de gemeente Delft eventueel een rol kan en wil spelen in het overeind houden van de organisatie. ‘Hierbij zoeken we’, meldt het stadsbestuur, ‘binnen het werkgebied aansluiting met lokale overheden en andere partijen.’

Leefomgeving

De Vogel- en Wildopvang Delft e.o. verzorgt jaarlijks ruim drieduizend dieren uit de Nederlandse natuur. ,,Zeker negentig procent daarvan is slachtoffer van de steeds kleiner wordende leefomgeving”, aldus Winanda de la Rambelje.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft