Volledig scherm
© Baas Herman

'Tof dat we zo'n breed programma hebben'

Delft verbaastDe binnenstad van Delft verandert met ingang van 31 mei elf dagen lang in één groot podium tijdens de achtste editie van het Delft Fringe Festival. Op 21 locaties zullen vijftig podiumkunstenaars ruim 400 voorstellingen spelen tijdens dit theaterfestival dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals voor jonge theatermakers. 

Zanger en producer Rémon Beeftink maakte vier jaar geleden zijn entree op het festival met een eigen liedjesprogramma en sedert 2015 is hij aan Fringe verbonden als hoofd programmering. ,,Optreden doe ik nu niet, want maken en programmeren is niet te rijmen op dit festival, het is een heftige klus'', aldus Beeftink (34). Hij toont het Festival Magazine met als omslag De Gestampte Meisjes.

,,Zij wonnen vorig jaar de publieksprijs en dat belonen we altijd met een foto op de voorkant van het nieuwe magazine. Het toffe aan dit festival is dat we zo'n breed programma hebben. Jonge theatermakers komen doorgaans moeilijk aan de bak. Grote zalen willen je niet, die kunnen weinig risico nemen, terwijl wij ten doel hebben om juist die makers met een goeie kwaliteit voorstelling een podium te bieden. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die zorg willen dragen voor bezoekers en artiesten.''

In deze rubriek beschrijft Delftenaar Herman Baas zijn stad en haar inwoners in woord en beeld.

In samenwerking met indebuurt Delft