Volledig scherm
Mona Baartmans is om het leven gebracht door haar zoon Ton L. © Politie Delft

Ton L. bekent moeder Mona Baartmans (79) te hebben omgebracht

updateTon L. (60) heeft bekend zijn moeder Mona Baartmans te hebben omgebracht. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag.

Update

,,Hij heeft bekend mevrouw Baartmans om het leven te hebben gebracht. Verdere mededelingen kunnen we niet doen’’, aldus de woordvoerder.

In Oud-Beijerland - de woonplaats van Ton L. - komt het nieuws als een schok aan. De buren vinden het ‘doodeng’. ,,Het is gruwelijk’’, zegt Sylvia, die in de buurt van de Zadelmaker woont, de straat waar Ton L. woonde en enkele weken geleden werd aangehouden. ,,Ik ben blij dat hij hier niet meer terugkomt.’’

Mona Baartmans (79) verdween op 23 september spoorloos na een bezoek aan haar man, in een verzorgingshuis in Den Haag. Ze was gebracht door haar zoon, Ton L., die verklaarde dat hij haar daarna ook weer in het centrum van Delft had afgezet. Niemand heeft Mona Baartmans sinds die dag echter gezien. 

Hechtenis 

Na verklaringen van getuigen en sporenonderzoek werd Ton L. in hechtenis genomen. Hij bleef echter ontkennen iets met de verdwijning van zijn moeder te maken te hebben. Ondanks intensieve zoektochten naar Mona Baartmans bleef de vrouw spoorloos. Met de inzet van speurhonden en duikers werd in zowel haar woonplaats Delft als in L.'s  woonplaats Oud-Beijerland tevergeefs gezocht. Totdat zich nieuwe getuigen meldden en de politie gericht ging graven in een park bij Heinenoord. Op 1 november werd daar een lichaam gevonden. Later bleek dat het om het stoffelijk overschot van Mona Baartmans ging.

Bekijk hier de zoektocht in Heinenoord:

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft