Het Virulypad.
Volledig scherm
Het Virulypad. © Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Trapje in natuurgebied Pijnacker verpest oversteek voor Letty in haar scootmobiel

Na een jaar afgesloten te zijn geweest zijn de Noordkade en het Virulypad weer open. Het pad is verbreed, er is een apart wandel- en ruiterpad aangelegd en de fietsroute is opgeknapt. Met de brede vlakke asfaltpaden is Letty IJzinga-Broer (82) erg blij, maar het trapje in het natuurgebied noemt ze ‘toppunt van stommigheid‘. 

De oversteek van de Noordkade naar de Oudeweg kan ze daardoor niet meer maken. ,,Nu gaat het niet alleen om mijzelf, maar ook om mensen met een rollator en moeders met kinderwagens”, legt ze uit. ,,Je moet eerst een stenen trap van vier treden af en dan kom je op een looppad. Dan drie treden naar beneden, een bruggetje over de sloot en dan nog twee treden. Dat is niet te doen.”

Ze spreekt van een heuse aanfluiting. ,,Ik ben rechtsomkeert naar de wethouders gegaan”, legt ze uit. ,,Een wethouder vond het maar gezeur, dat kon ik duidelijk merken. De andere wethouder stond ervoor open en viel stil. Ook over de ruiterpaden wordt geklaagd. Het is een tekortkoming van het bestuur. De gemeente gaat er nu naar kijken.”

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft