Volledig scherm
Een elektrische auto van Rijkswaterstaat aangesloten op een laadpraatpaal. © ANP XTRA/Koen van Weel

TU Delft biedt gratis cursus over elektrische auto's aan

Wie deze zomervakantie liever leert dan lummelt, kan zich de komende weken gratis verdiepen in de techniek achter de elektrische auto. De online cursus wordt aangeboden door de TU Delft. 

Wie zich in totaal twintig uur in de materie verdiept, kan in het vervolg 'op elke verjaardag met gezag oreren over deze technologische vernieuwing', schrijft de TU Delft. 

Toekomstige ontwikkelingen

Elektrische auto's gelden volgens de kenners als een essentiële bouwsteen van de energietransitie, die op dit moment in volle gang is. 'Ze zorgen, als de verwachtingen worden ingelost, voor een baanbrekende verandering in de technische, digitale en sociale aspecten van het vervoer en onze energie-infrastructuur'.

De cursus biedt onder meer inzicht in de technologie die nodig is om elektrische auto's te laten rijden. Hierin spelen elektronica en batterijtechnologie een belangrijke rol. Ook wordt ingegaan op toekomstige ontwikkelingen.  

Het lespakket bestaat uit video-colleges, presentaties en oefeningen, die bedoeld zijn om de opgedane kennis te testen. Dit gebeurt veelal aan de hand van projecten rond elektrische auto's die daadwerkelijk in Nederland tot stand zijn gekomen. 

Samenwerking

De cursus, die te vinden is op edx.org, is ontwikkeld door de TU Delft, in samenwerking met het Dutch Innovation Centre for Electric Road Transport (Dutch-INCERT). Experts van de universiteit in Delft en het bedrijfsleven verzorgen de lessen. 

Een technische bolleboos hoef je niet te zijn. Het niveau wordt als 'gemiddeld' omschreven. De cursus wordt in het Engels gegeven. Wereldwijd bestaat de laatste jaren veel belangstelling voor de online cursussen, die door de TU Delft worden ontwikkeld.

In samenwerking met indebuurt Delft