Volledig scherm
Team Delft Hyperloop trok eerder de aandacht van (toenmalig) minister Henk Kamp van economische zaken. © ANP

TU door naar finale van Hyperloop competitie

Team Delft Hyperloop heeft zich officieel geplaatst voor de Hyperloop Pod Competition van aankomende zomer in de Verenigde Staten. De studenten moesten in de tweede ronde van de kwalificatie een uitgebreide beschrijving van het design van hun hyperloop inleveren. Die bleek goed genoeg om met negentien andere teams om de titel te mogen strijden.

,,In de eerste ronde moesten we een voorlopig design inleveren", vertelt Maaike Hakker, de woordvoerder van het team. ,,Daar deden ongeveer duizend teams aan mee en daarvan gingen er vijftig door naar de tweede ronde. In die ronde is ons definitieve ontwerp beoordeeld. We hebben een boekwerk van 550 pagina's ingeleverd met alle details van onze hyperloop. Op basis daarvan hebben we ons geplaatst bij de twintig teams die mogen meedoen aan de Hyperloop Pod Competition."

Het team van de TU kreeg dinsdag te horen dat ze de laatste twintig hebben gehaald, maar waren stiekem allang bezig met de wedstrijd. ,,Het was natuurlijk wel een beetje spannend", geeft Hakker aan. ,,Maar de vorige wedstrijd is door ons team gewonnen, dus we hadden geen twijfels over de uitslag van de kwalificatie. Nu het ontwerp is ingeleverd, begint de bouwfase van de hyperloop. Onze teamleden zijn cursussen aan het volgen en alle onderdelen worden nu besteld." Team Delft Hyperloop presenteert het ontwerp op 20 februari in Theater de Veste aan pers en publiek.

In samenwerking met indebuurt Delft