Volledig scherm
Nick de Lange is met zijn moeder Saskia druk in de weer met het maken van de skiliftsurprise. © Fred Leeflang

TU-helpdesk verdrijft de sint-stress

Voor ouders met sinterklaasstress bood de TU Delft dit weekend een gerieflijke oplossing. Hun kinderen konden er terecht bij een heuse surprise-helpdesk.

Quote

We willen laten zien hoe leuk techniek is, ook voor wie niet naar de TU wil.

Rolf Hut

Deze week slaat in veel Nederlandse gezinnen de stress weer toe: op school wordt Sinterklaas gevierd en de surprise is nog niet af. Dus is het aan het begin van de zondagmiddag meteen al dringen voor de tafel, waar initiatiefnemer Rolf Hut samen met studenten klaarstaat om 'de gaafste suprises van de klas' te helpen maken.

Skilift
De 35-jarige onderzoeker komt telkens snel ter zake. ,,Voor wie moet je een surprise maken? Waar houdt-ie van?'' En hup, daar schetst Huf enkele ideeën, zoals voor een spelcomputer en een skilift.

Aanvrager van de wintersportvoorziening is Nick de Lange (10). Samen met zijn moeder Saskia is hij helemaal vanuit Alphen aan de Rijn naar Delft gekomen om komende week een bevriend klasgenootje blij te maken. En natuurlijk ook een klein beetje om zelf daarmee iedereen versteld te doen staan. ,,Want'', zegt hij met gepaste branie, ,,ik ben best wel handig.''

Vondel
Het is voor het eerst, maar zeer vermoedelijk niet voor het laatst, dat de TU Delft in deze tijd van het jaar de deuren voor basisscholieren opent. ,,We hebben hier meer aanmeldingen dan plaatsen", zegt Hut, ,,dus het is niet om toekomstige studenten te werven. We willen laten zien hoe leuk techniek is, ook voor wie geen technische studie doet. Ik moest vroeger op school Vondel lezen en daar ben ik nu ook nog steeds blij mee.''

En Nick? Die is straks op school vast en zeker ook blij als zijn klasgenoten zich aan zijn skilift vergapen.
Nu alleen dat gedichtje nog...

In samenwerking met indebuurt Delft