Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Tuindating: Heb je zelf geen tuin, maar wil je wel tuinieren? Tom (70) regelt het

Hobbyist zoekt tuin. Tuin zoekt hobbyist. Onder dit motto begint Delftenaar en eigenaar van een evenementenbureau Tom Wagemans (70) met een project om tuinhobbyisten te koppelen aan tuineigenaren die niet graag zelf in het groen wroeten.

,,Er zijn veel mensen die een balkon hebben, maar dolgraag zelf een stukje groen willen onderhouden. Aan de andere kant zijn er mensen met een tuin, die deze niet willen of niet meer kunnen onderhouden”, legt Wagemans uit. Achterliggend doel is de ‘verstening’ van tuinen tegen te gaan. ,,Mensen die niet graag in de tuin werken leggen vaak tegels neer; in ecologisch opzicht geen ideale oplossing. Dit project kan dat voorkomen. Het maakt de stad groener en bevordert de sociale contacten.”

Wagemans brengt vraag en aanbod bij elkaar. ,,Als mensen graag groenten verbouwen moet je die niet koppelen aan iemand die veel bloemen in zijn tuin wil. Daarnaast moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt over het tuinafval en zaken als aansprakelijkheid en veiligheid”. 

Volledig scherm
Tom Wagemans (70) uit Delft © Fred Leeflang

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft