Volledig scherm
De politie bij ROC Mondriaan in Delft. © Regio15

Twee leerlingen (16) met wapen op ROC Mondriaan in Delft aangehouden

Een jongen en meisje van 16 jaar zijn vanochtend aangehouden op ROC Mondriaan aan de Brasserskade in Delft, nadat bleek dat zij een wapen bij zich hadden.

De school kreeg vanmorgen een melding dat er in een klas een student met wapen zou zijn en schakelde direct de politie in. klaslokaal zat. Toen agenten arriveerden bleek dat inderdaad waar te zijn. 

Uit onderzoek moet nog blijken om wat voor wapen, dat inmiddels in beslag is genomen, het gaat. De politie doet daar nog onderzoek naar. De twee verdachten zijn aangehouden en naar het bureau gebracht waar zij verhoord worden. 

Lessen

De lessen gaan vandaag gewoon door, meldt een woordvoerster van de school. ,,Er is uiteraard alle ruimte voor vragen van leerlingen, maar ook ouders en leerkrachten. Iedereen wordt waar nodig ondersteund‘’, zegt ze. ,,Er heeft zich geen gevaarlijke situatie voorgedaan, maar het is wel een ongebruikelijk en ongewenst voorval.‘’ 

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Mannen mishandeld in garage aan Delfts Vesteplein
    Play

    Mannen mishandeld in garage aan Delfts Vesteplein

    Twee mannen, een 27-jarige Hoensbroeker en een 26-jarige man uit Nieuwegein, zijn vanochtend vroeg mishandeld in een parkeergarage aan het Vesteplein in Delft. Zij werden door vijf manen opgewacht toen ze naar hun auto liepen en kregen vervolgens klappen. Het tweetal is naar het ziekenhuis gebracht. Hun voertuig liep ook schade op door vernieling door de daders en doordat een van de slachtoffers probeerde te vluchten en daarna tegen een schuifpui in de garage reed. De vijf verdachten zijn gevlucht.

In samenwerking met indebuurt Delft