Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Gemeente Delft

Uitleg over verbetering waterkwaliteit tijdens speciale fietstocht

De gemeente Delft organiseert een speciale fietstocht langs locaties in de wijk Tanthof waar gewerkt is aan de waterkwaliteit. De tocht wordt gehouden op 23 mei. 

Het water in Tanthof was lange tijd van onvoldoende kwaliteit. Het was vervuild, er zat veel kroos in en het rook niet lekker, zo legt de gemeente uit. Die sloeg een jaar geleden de handen ineen met het Hoogheemraadschap van Delfland en bewoners om hier verandering in te brengen.

Zo werden drijfbalken geplaatst om zwerfvuil tegen te gaan en werd het kroos aangepakt. Verder zijn twee kleine gemalen geplaatst om de doorstroming van het water te verbeteren en is de duiker aan de Kalfjeslaan vergroot. 

Mooi moment

Nu, tijdens het voorjaar en een jaar nadat de werkzaamheden begonnen, is het volgens de gemeente een mooi moment om samen terug te kijken. Dit gebeurt tijdens een gezamenlijke fietstocht langs de plekken waar gewerkt is. Medewerkers van de gemeente en van het hoogheemraadschap geven tijdens deze tocht uitleg. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@hhdelfland.nl. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente. 

In samenwerking met indebuurt Delft