Volledig scherm
Lieke van Rossum © SP Delft

Van Rossum opnieuw lijstaanvoerder SP

Lieke van Rossum is ook bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de nummer 1 op de SP-lijst. Ze werd donderdag door de ledenvergadering gekozen.

De SP-leden keurden meteen ook het verkiezingsprogramma goed. ,,Het is een eer om de SP nog een keer te mogen aanvoeren bij de verkiezingen", zegt Van Rossum in een reactie op haar herverkiezing. ,,Ik ben ook heel blij met het verkiezingsprogramma. De SP legt vooral de nadruk op het bouwen van goedkope woningen voor allerlei groepen in Delft. Daarnaast blijven we vechten voor voorzieningen in de buurt, zoals de buurthuizen, speelplaatsen, kinderboerderijen en sport- en cultuurverenigingen."

De kandidatenlijst van de SP Delft telt dertig namen, onder wie nummer twee Wim Hamelink, Boris Duijf, Marjon Kok en Joost van der Sluis. De laatste prijst als voorzitter de hoge opkomst van de ledenvergadering. ,,Onze leden zien in dat deze stad veel beter bestuurd kan worden en dat motiveert ze extra. Het is tijd voor verandering in Delft. Er moet niet alleen met bewoners worden gesproken, maar ook naar ze worden geluisterd. Daar gaan we in de campagne volop mee aan de slag."

In samenwerking met indebuurt Delft