Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren mogen dankzij stichting CanIdream rondkijken bij de Hyperloop. © Fred Leeflang

Van voetbaltoernooi in de wijk tot ideële stichting voor jeugd

Wat begon als eenmalig voetbal-toernooi in de wijk is uitgegroeid tot de Delftse stichting CanIDream: jongeren krijgen de kans zichzelf te ontwikkelen.

Volledig scherm
Gideon (13) test het materiaal. © Fred Leeflang

,,Bij CanIdream is alles mogelijk", vertelt jongerenbegeleider Derrick Leeuwin. ,,Zo zijn jongeren al naar de Hyperloop geweest, omdat we merkten dat sommigen interesse hadden in robots en elektronica." De Hyperloop is een futuristisch, razendsnel transportsysteem voor de toekomst. Een Delfts team probeert de snelste van de wereld te bouwen en doet mee aan wedstrijden om dat te laten zien. 

,,We willen de jongens kennis laten maken met dingen die normaal achter gesloten deuren blijven. Bij CanIdream mogen de jongeren dromen. Wij willen die dromen serieus nemen door activiteiten aan te bieden." 

,,We begonnen in 2016 met een voetbaltoernooi waar ruim honderd kinderen op af zijn gekomen. Daarna wilden we de jongeren zelf een toernooi laten organiseren, zodat ze dat ook leren." Het balletje ging rollen en in 2017 is stichting CanIdream opgericht. De stichting richt zich op toekomstdromen van jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. Ze wil jongeren kansen bieden om uit te zoeken waar hun talenten liggen.

In samenwerking met indebuurt Delft