Volledig scherm
Hulpdiensten bij de Putsebocht. © MediaTV

Verdachte fatale schietpartij in Rotterdam aangehouden in Delftse hotelkamer

UPDATEDe 32-jarige Rotterdammer Sybran B. wordt er van verdacht de schutter te zijn van de dodelijke schietpartij aan de Putsebocht waarbij zijn plaatsgenoot Orcino Alberto (30) om het leven kwam. B. is gisteravond in een hotel in Delft aangehouden. Hij is de eigenaar van de avondwinkel waar Alberto voor de deur werd geliquideerd.  De winkel is op last van de burgemeester tot nader order gesloten.

Alberto werd in de avond van 6 november doodgeschoten toen hij voor de winkel in zijn auto zat. Hulpdiensten trachtten hem nog te reanimeren, maar Alberto's leven viel niet  meer te redden. Hij bleek door meerdere kogels te zijn getroffen en had veel bloed verloren. 

‘Na grondig recherchewerk kreeg de politie zicht op de 32-jarige schutter’, laat een woordvoerder van de politie. B. hield zich sinds de dodelijke schietpartij schuil op een kamer van een Delfts hotel. 

Vrije voeten

B . is overigens niet de eerste verdachte die is aangehouden in het onderzoek. De avond van de schietpartij al werd de op de vlucht geslagen bijrijder van Alberto aangehouden. De 33-jarige Rotterdammer is enkele dagen geleden in vrijheid gesteld. 

,,Hij is geen verdachte meer, maar is voor ons wel belangrijk omdat hij een schat aan informatie voor ons heeft.‘’ De vrijgelaten Rotterdammer zat bij Alberto in de auto en was aan de Putsebocht  net bij de avondwinkel uitgestapt toen Alberto achter het stuur van de auto werd doodgeschoten.  Hij bleef ongedeerd. ,,Het gaat goed met de man, maar het is begrijpelijk dat hij flink is geschrokken‘’, aldus de politiewoordvoerder.  

In welke sfeer het motief van de moord  moet worden gezocht, is nog onduidelijk. Slachtoffer en verdachten zijn beide van Antilliaanse afkomst. 

 Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft