Volledig scherm
Impressie van het nieuwe project. © Poortmeesters

Verkeer wordt voorbereid op bouw Poortmeesters

Na de zomer begint de bouw van Poortmeesters, een woningbouwproject dat een nieuwe fase in de ontwikkeling van Nieuw Delft markeert. Aan de Industrieweg verrijzen 103 woningen. Behalve 52 eengezinswoningen worden 51 appartementen gebouwd in het gebied, dat is omgedoopt in Abtswoudse Hof.

De verkeerskundige voorbereidingen zijn reeds in volle gang. Zo is de bouw van een verkeersbrug in de Abtswoudse Hof gestart. Dit kunstwerk, zoals bruggen en viaducten in bouwjargon heten, verbindt in de toekomst de verschillende delen van de Abtswoudse Hof.

Vorm

Daarmee krijgt ook dit deel van Nieuw Delft, naast de Coendersbuurt en het Van Leeuwenhoekkwartier, steeds meer vorm.

De brug krijgt een bijzondere vorm met een knik en is ontworpen door het Delftse ingenieursbureau IPV. De nieuwe brug markeert de plek waar de watergang overgaat in een brede, zogenaamde 'plasdraszone'.

Over de brug gaat straks alle verkeer zich verplaatsen, binnen Nieuw Delft en via het gebied als verbinding tussen het centrum en Delft Zuid. ,,Aan de kenmerkende roestvaststalen leuningen is te zien dat de brug deel uitmaakt van de familie van bruggen ontworpen door Busquets'', zegt een woordvoerder van Nieuw Delft. ,,Deze architect is ook verantwoordelijk voor het Masterplan Spoorzone.”

De Abtswoudse Hof wordt een groene en waterrijke buurt achter de gebouwen aan de Papsouwselaan en Westlandseweg. Het afgelopen jaar is de nieuwe waterstructuur aangelegd. De eerste fase van de Nieuwe Gracht is klaar, net als de waterverbinding met de Poptahof.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft