Hart voor Delft (hier op de eerste rij) heeft in totaal 5 zetels weten te bemachtigen tijdens de afgelopen verkiezingen. Maar het is nog maar de vraag of de lokale partij in de coalitie komt. Progressieve partijen STIP, GroenLinks en D66, hebben alle drie een zetel meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Hart voor Delft (hier op de eerste rij) heeft in totaal 5 zetels weten te bemachtigen tijdens de afgelopen verkiezingen. Maar het is nog maar de vraag of de lokale partij in de coalitie komt. Progressieve partijen STIP, GroenLinks en D66, hebben alle drie een zetel meer. © Fred Leeflang

Verkennende gesprekken voor nieuw stadsbestuur in Delft zijn begonnen: wat kunnen we verwachten?

Na wekenlang campagne te hebben gevoerd, weten Delftse politieke partijen eindelijk hoe de kiezer heeft geoordeeld: de zetels zijn verdeeld. Tijd om een nieuw stadsbestuur te vormen. Wie willen de komende jaren met elkaar aan het roer staan? 

  1. Hoe armband van plantagearbeider Sinah de wereld over reisde: ‘Een turbulente weg afgelegd’
    PREMIUM

    Hoe armband van plantagear­bei­der Sinah de wereld over reisde: ‘Een turbulente weg afgelegd’

    Met niet meer dan een sarong aan, een plunjezak en een zilveren armband om haar pols stapt Sinah Kartowikromo op 31 juli 1913 op een stoomschip. Van Semarang in het toenmalige Nederlands-Indië wordt ze onder valse voorwendselen als contractarbeider naar Suriname verscheept. Een eeuw later ligt haar sieraad in een Haags Museum. Als onderdeel van een tentoonstelling over het koloniaal verleden.
    Den Haag

In samenwerking met indebuurt Delft