Volledig scherm
© anp

Vermeer Centrum zoekt mensen voor jubileum

Vermeer Centrum Delft bestaat in 2017 tien jaar. Om dat jubileum luister bij te zetten, is het centrum van plan om op de tweede verdieping een nieuwe expositie te realiseren. ,,Om dat te verwezenlijken, zijn we nu op zoek naar vrijwilligers'', stelt Herman Weyers, directeur van Stichting Vermeer Centrum Delft.

,,Het 10-jarig bestaan is reden voor een feestje. Voor onze vrijwilligers, maar ook onze bezoekers. Die laatste doelgroep willen wij graag een nieuwe expositie op de tweede verdieping aanbieden. Om die tentoonstelling inhoudelijk samen te stellen, te bepalen met welke moderne en traditionele middelen we dat gaan doen, daar geld voor te werven en vervolgens te laten maken, zoeken wij enthousiastelingen'', meent Weyers.

Jong en oud
Weyers zoekt mensen 'van jong en oud', die in hun vrije tijd mee willen denken, schrijven, zoeken en maken. ,,Mensen die overdag of in de avonduren tijd vrij willen maken om het leven van Johannes Vermeer, zijn stad Delft in de 17de eeuw, zijn technieken en keuzen zo tentoon te stellen, dat de jaarlijks ruim 40.000 bezoekers aan het Vermeer Centrum Delft geboeid worden.''

Belangstellenden die een uurtje of twee per week over hebben, kunnen bellen naar (015) 213 85 88 of mailen naar e-mailadres: info@vermeerdelft.nl.

In samenwerking met indebuurt Delft