Volledig scherm
Portret Chris Oomen, directeur zorgverzekeraar DSW. © Guus Schoonewille

Vijf rijke Delftenaren prijken in Quote 500

Chris Oomen is en blijft de rijkste Delftenaar met een geschat vermogen van 680 miljoen euro. Dat levert hem de 46ste plek op in de Quote 500. Deze ranglijst toont jaarlijks wie de rijkste Nederlanders zijn. De nieuwste lijst is deze week uitgekomen. Er staan vijf Delftenaren op.

Oomen staat nog steeds aan het roer bij zorgverzekeraar DSW. Dat heeft hem een deel van zijn vermogen opgeleverd. Volgens Quote heeft hij echter het meeste verdiend met beursbedrijf Optiver. Oomen is mede-oprichter.

Op plaats 58 staan twee Delftenaren: de broers Joop en Henk Roodenburg met een gezamenlijk vermogen van 480 miljoen euro. Ze hebben dat binnengehaald met twee bedrijven: Vekoma (bouwt achtbanen) en Huisman (bouwmachines voor op zee).

Ook Ruud Vlek mag zich tot de 500 rijkste Nederlanders rekenen. Hij staat op nummer 65 en moet het doen met een geschat vermogen van 460 miljoen euro. Vlek is net als Oomen oprichter van beursbedrijf Optiver.

De laatste Delftenaar op de lijst, nummer 336 met 105 miljoen euro, is Willem Zegwaard van het gelijknamige afval- en rioolverwerkingsbedrijf.   

In samenwerking met indebuurt Delft