Wildopvang Delft moet twee keer zoveel huur op gaan hoesten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wildopvang Delft moet twee keer zoveel huur op gaan hoesten. © Fred Leeflang

Vind je dode merel of ekster op straat? Niet oppakken! ‘Snelle aanpak dreigende ramp vogelgriep nú nodig’

Wie een dode ekster of merel vindt moet hem niet oppakken. Daarvoor waarschuwen experts. Met vogelgriep besmette vogellijkjes zijn de motor van een stille pandemie die al duizenden dieren het leven heeft gekost. Maar wie ruimt de geïnfecteerde kadavers dan wel op? D66 wil duidelijkheid van demissionair minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. ,,Provincies en gemeenten moeten weten hoe ze dit moeten aanvliegen. Anders dreigt er een ramp.”

 1. Ouders van overleden Dani (21) halen herinneringen op: ‘Alles draaide om ADO en voetbalshirts’
  PREMIUM

  Ouders van overleden Dani (21) halen herinnerin­gen op: ‘Alles draaide om ADO en voetbal­shirts’

  Qua emotionele lading had de wedstrijd tussen Roda JC en ADO Den Haag afgelopen vrijdag niks weg van de heenwedstrijd in september. Een avond die voor de tv-kijker, maar zeker voor iedereen in het Cars Jeans Stadion nog steeds voor een brok in de keel zorgt. Het zou de laatste avond zijn van de Haagse ‘superfan’ Dani Ebben (21), die ongeneeslijk ziek was en in het stadion in het zonnetje werd gezet. De volgende dag blies hij zijn laatste adem uit. Met ouders Dave en Carolien halen we herinneringen op.
 2. Bewoners verliezen zaak van vastgoedgigant: ‘Het heeft Delft al meer dan 300.000 euro gekost’
  PREMIUM

  Bewoners verliezen zaak van vastgoedgi­gant: ‘Het heeft Delft al meer dan 300.000 euro gekost’

  Toekomstige buren die bij je naar binnen gluren, rondslingerende winkelwagentjes, fietsen op de stoep, vrachtauto’s die spullen komen leveren en auto’s die voor de deur rondjes blijven rijden op zoek naar een parkeerplek. Omwonenden kunnen nog wel tien bezwaren noemen tegen de komst van nieuwbouwproject De Bieb. ,,Het gaat er vooral om dat een vastgoedgigant niet zomaar tegen de regels in z’n zin moet kunnen doordrijven.”

In samenwerking met indebuurt Delft