Volledig scherm
© Marco de Swart

Vliegveld: na de zomer pas aanvraag indienen

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zet de uitbreidingsplannen toch door, ondanks het gebrek aan draagvlak in de regio. Naar verwachting zal de luchthaven na de zomer een nieuw luchthavenbesluit aanvragen bij de staatssecretaris.

Er is geen steun voor de uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport, concludeerde verkenner Joost Schrijnen eerder. Al zou, als de helikopterhaven verhuist naar een andere plek, de vrijgekomen ruimte in de lucht wel kunnen worden gebruikt voor uitbreiding van het aantal zakenvluchten van 'Zestienhoven'.

De gemeenten Rotterdam, Schiedam, Lansingerland en de provincie Zuid-Holland, die samen zitting hebben in de Bestuurlijke Regiegroep Rotterdam Airport (BRR), namen het advies van Schrijnen over. Voorwaarde is dat eerst een uitvoerig onderzoek komt naar de gevolgen van de verplaatsingen van de met name trauma- en politiehelikopters. De BRR zegt bij voorbaat 'nee' als die verhuizing leidt tot nog meer herrie en overlast voor omwonenden.

Bewoners van Delft en Midden-Delfland togen in mei nog naar het stadhuis van Rotterdam om daar te protesteren tegen de uitbreidingsplannen van Rotterdam The Hague Airport. Zij ageren al veel langer tegen de plannen, omdat ze vrezen voor heel veel extra geluidsoverlast.

In samenwerking met indebuurt Delft