Volledig scherm
Winkeltje Kouwenhoven aan het Agathaplein. © prinsenhof

'Vrijwilligers van Winkeltje Kouwenhoven staan niemand in de weg'

De gemeente Delft ziet geen kwaad in het inzetten van vrijwilligers achter de toonbank van Winkeltje Kouwenhoven op het Sint Agathaplein.

Coby de Koning van Stadsbelangen had er schriftelijke vragen over gesteld. Vrijwilligers laten werken op plekken waar ook een vaste kracht kan worden ingezet, is volgens de stadspartij geen goede zaak. ,,Die mensen staan daarmee het verlagen van de werkloosheid in de weg'', meent De Koning namens Stadsbelangen.

In antwoord op de vragen meldt het college van burgemeester en wethouders dat hier in dit geval geen sprake van is. 'Het Winkeltje Kouwenhoven maakt deel uit van Museum Prinsenhof Delft en is een bezienswaardigheid zonder commerciële doelstelling. Het winkeltje laat aan bezoekers en toeristen zien hoe een winkel er 'in grootmoeders tijd' uitzag met een bijpassend assortiment aan snoep, zeep en dergelijke'.

Bijdrage

Bovendien: 'Het is niet financieel exploitabel en zonder de inzet van vrijwilligers zou het gesloten moeten worden. Vrijwilligers ontmoeten daarnaast andere mensen en leveren een zinvolle bijdrage aan de Delftse samenleving', aldus het Delftse stadsbestuur.

Elke ochtend het nieuws uit Delft in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Delft