Geert van Poelgeest vraagt regiogenoten om de padden te helpen bij hun jaarlijkse trektocht. ,,Er worden er elk jaar veel te veel aangereden.”
Volledig scherm
Geert van Poelgeest vraagt regiogenoten om de padden te helpen bij hun jaarlijkse trektocht. ,,Er worden er elk jaar veel te veel aangereden.” © Fred Leeflang

Vrijwilligers voor paddentrek gezocht: ‘Help ze veilig naar de overkant’

Over een paar weken valt in de natuur een even hartverwarmend als gevaarlijk schouwspel waar te nemen. Tenminste, voor wie het geen probleem vindt om in het donker naar buiten te gaan. Tijdens de jaarlijkse paddentrek hopsen de kleine dinosaurussen namelijk in de kleine uurtjes van de ene sloot naar de andere om een paringspartner te vinden. 

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Delft

 1. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoeken natuurlijk gedrag'
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome: 'We onderzoe­ken natuurlijk gedrag'

 2. Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'
  Play

  Mick viel 120 kilo af: 'Kon nog geen eens een blokje rond het huis lopen'